"Ismét számítok Önökre, hogy Önök is számíthassanak rám!"

2014-08-12

Kedves Százhalombattaiak!
 
Ezúton szeretném bejelenteni, hogy elindulok az október 12-ei önkormányzati választáson annak érdekében, hogy polgármesterként és egyéni képviselőként az Újtelep Urbárium választókerületében továbbra is segíthessem városunk fejlődését és szolgálhassam az Önök mindennapjait.

Négy évvel ezelőtt óriási megtiszteltetés volt, hogy Önök újra úgy döntöttek, szeretnek Százhalombattán élni és ezt szavazatok formájában is megmutatták nekem és az ÉSZKE csapatának. A bizalmuk újabb lendületet adott nekünk, hogy Százhalombattát tovább építsük. Elmondhatjuk, hogy a választási kampány során tett ígéreteinket megtartottuk: 
  • Százhalombatta 2006 óta ismét beindult fejlődése nem tört meg, sőt az újabb beruházások által tovább szépült városunk,
  • kijelenthető, hogy az elmúlt négy év közéletét alkotó értelmes párbeszéd jellemezte, nem az országos pártpolitika marakodását másoltuk le; hogy jellemzően munkánk középpontjában a százhalombattai lakosság problémáinak megoldása állt; az itt élők érdekei vezérelték döntésünket, melyben az együttműködésé volt a főszerep,
  • gondoskodó önkormányzat maradtunk; segítettük az elesetteket, támogattuk a rászorultakat, megbecsültük az időseket, akik áldozatos munkája nélkül ma nem tartanánk itt. 
Életünk minden lényeges területén a lakosság reális igényeinek színvonalasabb kiszolgálására törekedtünk. Nem ültünk a babérjainkon, mindig a fejlődés lehetőségét kutattuk! Természetesen nem könnyű 4 év áll mögöttünk. A teljes választási ciklust végig kísérte a világgazdasági válság, amely 2008 ősze óta szinte ellehetetleníti a gazdasági növekedést, munkanélküliséget és a pénzügyi; gazdasági források beszűkülését hozta. Százhalombatta önkormányzata sem függetleníthette magát teljes mértékben ezektől, a hazánkat is sújtó negatív körülményektől. Mindezek figyelembe vételével hatalmas fegyvertény, hogy Százhalombatta a legtöbb területen megtartotta növekedési pályáját, más területeken pedig megvédte korábban elért eredményeit. A teljesség igénye nélkül:
Az egészségügyben, a sportban, a kultúra minden területén, az oktatásban, a közigazgatásban, a szociális ellátásban, a közbiztonság terén, a kommunális szolgáltatások nagyobb területén az elmúlt 4 évben az elért eredményeinkre országos és európai uniós összehasonlításban is rendkívül büszkék lehetünk, mert azok egyedülállóak. A magunk mögött hagyott időszak eredményeinek eléréséhez a korábbinál is nagyobb szorgalom, szaktudás és összefogás kellett. Létezik egy mondás: hogy bajban derül ki, ki a legény a gáton. Büszkék lehetünk rá mindannyian, hogy az elmúlt 4 évben az Önök támogatásával megmutattuk, mire vagyunk együtt képesek. Van azonban egy rossz hírem is. A válság nem látszik csitulni, továbbra is "legények és bátor hölgyek" kellenek a gátra"! Én a magam részéről viszont nem aggódom, amíg jól összeszokott és bizonyított csapat áll mögöttem. Itt elsősorban – de nem kizárólag – az ÉSZKE-re gondolok. Köszönetet mondok tehát az ÉSZKE képviselőinek és tagjainak, támogatóinknak, de megköszönöm a többi képviselőnek, helyi politikai szervezetnek ls minden lokálpatrióta jóakaratú százhalombattainak is az elért sikereket! Meggyőződésem, hogy az előttünk álló 5 éves önkormányzati periódus is csak ezzel az alkotó együttműködéssel lehet eredményes. Minden építő véleményre és együttműködésre szüksége van városunknak.
 
Természetesen választás előtt állunk, amikor sok kiváló jelölt akarja elnyerni az önök bizalmát. Kérem, fontolják meg kiket választanak! Nem lehet elhanyagolandó szempont, hogy az eddig ismert közéleti személyek közül ki, mennyi idő óta hogyan teljesített, munkája során mit képviselt! Az önkormányzati választás kizárólag rólunk, emberekről, itt élőkről, a mi hétköznapi életünkről szól. Éppen ezért nem helyes, ha a városunk életét és jövőjét az országos pártpolitikát itt helyben leképező emberek határozzák meg. Az ilyen alapon mandátumhoz jutók csak formálisan köszönhetik megválasztásukat a helyi lakosságnak. Gyakorlatilag vezetőinek tartoznak elszámolással, nem a helyi lakosságnak. Ezért aztán elsősorban azon pártok különböző szintű vezetőinek és nem a százhalombattai választóknak kívánnak megfelelni.
 
Meggyőződésem szerint városunk polgármesterének és képviselőinek olyan személyeket kell választani, akik kizárólag Százhalombatta lakosságától függenek, s kizárólag a város érdekének vannak alárendelve!
 
Javaslom, hogy kipróbált csapatmunkára alkalmas helyismerettel rendelkező, tapasztalt százhalombattaiakra bízzuk szeretett városunk további jövőjét! Az ÉSZKE kizárólag ilyen képviselőket ajánl az Ön megtisztelő figyelmébe!
 
 
Tisztelettel: Vezér Mihály

Vissza


Az oldal 2014-ben készült az ÉRTÜNK SZÁZHALOMBATTAI KÖZÉLETI EGYESÜLET MEGBÍZÁSÁBÓL.
Főszerkesztő: Győri István Levelezési cím: 2440 Százhalombatta Orgona utca 1.