"Nem csak" - piaci alapon

2014-09-09

Tavasszal az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület vezetősége (Vezér Mihály elnök, Ádám Erika titkár és Győri István az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság tagja) részt vettek a piactéri vállalkozók közgyűlésén.

A találkozó egy könnyedebb témával indult, jelesül az ÉSZKE köszönetet mondott a piactéri vállalkozóknak azért, amiért évek óta segítik az egyesület által szervezett gyermeknapi program színvonalas megvalósulását. Ezt követően meghallgatták a vállalkozok igényeit és javaslatait a piac működésével kapcsolatban. Többen elmondták, hogy fokozatosan növekszik a területigény, mivel egyre több városlakó keresi a termelői árukat a multik kínálata mellett, és ehhez a hasznos árusító terület már régóta nem elegendő. Ezenkívül a vállalkozók kifejtették, hogy több olyan rendezvényt szeretnének tartani, mint amilyen a bolhapiac, ami például akkorára nőtte ki magát, hogy nem férnek be az árusok a belső területre. Továbbá megemlítették, hogy elújításra is szorul az immár 20 éves Piac tér.
 
A polgármester úr ígéretet tett, hogy rövid időn belül megvizsgálja a lehetőségeket, ezután a "delegáció" bejárta a piacteret és a környező lakótelepi részeket, különösen a piactér, és szolgáltatóház közötti teret, utcákat. Itt leginkább a parkolási gondokkal és az elavult szolgáltatóházzal szembesültek. A gépkocsik száma rohamosan emelkedett a környéken az utóbbi években. A délutáni és esti órákban a lakók a lakásuktól egyre messzebb, egyre nehezebben tudnak parkolóhelyet találni, ezt pedig tovább fokozná a piac bővülése és növekvő forgalma. Több ötlet született a bejárás során, amellyel mintegy 40-50 új parkolót lehetne kialakítani a zöldfelületek megtartása mellett és a szolgáltatóházban lévő vállalkozások is méltó körülmények között működhetnének a jövőben. Mindezek megvalósítása jelentős pénzösszeget igényel, de a következő költségvetési időszakban megvalósítható lenne.
 
Első lépésként a Képviselő-testület a találkozón elhangzottakra reagálva támogatta a felújítást, valamint hozzájárult több térfigyelő kamera kihelyezéséhez is. A Főépítész és a Piacfelügyelet közös megbeszélés keretében egyeztetett a lehetséges építészeti arculat kialakításáról. Eszerint a Piac tér korszerűsítésében a térburkolat, a vízelvezetés, a térvilágítás és a térfigyelők át- és kiépítése javasolt. Mindezeken túl már el is távolították a régóta üresen álló újságos bódét, ami rágcsálók tanyájává vált.
 
Győri István

Vissza


Az oldal 2014-ben készült az ÉRTÜNK SZÁZHALOMBATTAI KÖZÉLETI EGYESÜLET MEGBÍZÁSÁBÓL.
Főszerkesztő: Győri István Levelezési cím: 2440 Százhalombatta Orgona utca 1.