Minden magyar büszke lehet rá

2014-09-16

Grátz Benji aranyos és arányos fiatalember. A Nanjing-i Ifjúsági Olimpián megszerzett arany- és ezüstérme után pedig joggal mondhatjuk róla: mostantól nem csak városunk lakói lehetnek rá büszkék, hanem minden magyar ember. Az olimpiai teljesítmény közvetlen előzményeként májusban Fair Play-díjat vett át a MOB-tól, júliusban pedig aranyérmet nyert a hollandiai ifjúsági Eb-n.

Fantasztikus teljesítményeihez nem győzünk elégszer gratulálni, s természetesen hatalmas elismerés illeti edzőjét is, a szakmailag és emberileg is kiváló Vértesi Tamást. Mindenképpen illik ilyenkor megemlítenünk Petruska Lacit is, aki Benji tehetségét fölismerte, s elindította őt a küzdelmek útján. S ne feledkezzünk meg a szülőkről sem, hiszen jól tudjuk, mennyi odaadás, figyelem és szeretet volt szükséges az ő részükről is.
 
 
Benji úszik, s mi boldogok vagyunk. Örülünk a sikereinek, s ezáltal örülünk ilyenkor annak is, hogy battaiak vagyunk. Mert jó battainak lenni! A legutóbbi szociológiai felmérések szerint Százhalombattán ötször annyi pénzt, háromszor annyi időt és háromszor annyi energiát fordítanak a tehetséggondozásra, mint más hasonló adottságú településeken. Természetesen beleértve az oktatást is. Meg is vannak az eredményeink! Gondoljunk csak bele, hogy ahhoz képest, hogy kisváros vagyunk, micsoda hatalmas rendezvényeink vannak mind a kulturális élet, mind pedig a sport területén! Eredményeinket szinte a világ minden országában jegyzik. Hála Istennek nagyon sok a tehetséges ember városunkban. De a tehetség önmagában kevés. Azt föl kell ismerni, bátorítani, támogatni kell: ki kell nevelni. Városunk vezetése az utóbbi negyedszázadban ebben példaértékű munkát folytatott. Hát folytassa is csak tovább! Az ÉSZKE szakemberei azon dolgoznak, hogy a tehetségek ápolása még hatékonyabb legyen. S hadd tegyek hozzá még valamit! Mi például soha nem tűrnénk el azt, hogyha lerokkan egy futó, az földönfutó legyen. Nekünk a hátrányos helyzetű emberek élete is ugyanolyan fontos, mint bárki másé. Mert valódi sikereinknek minden százhalombattai ember részese és munkatársa.
 
Sinka László
a 8. számú választókerület képviselőjelöltje

Vissza


Az oldal 2014-ben készült az ÉRTÜNK SZÁZHALOMBATTAI KÖZÉLETI EGYESÜLET MEGBÍZÁSÁBÓL.
Főszerkesztő: Győri István Levelezési cím: 2440 Százhalombatta Orgona utca 1.