Tájékoztató

2019-03-12

Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testülete
Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottságának
Elnökétől

Tisztelt Százhalombattai Lakosok!

Az elmúlt évekhez hasonlóan Százhalombatta Város Önkormányzata a 2019. évi költségvetés elfogadásakor számos intézkedést hozott annak érdekében, hogy városunk még szebb, komfortosabb és biztonságosabb legyen. Az idei esztendőben is számos beruházási, felújítási, építési munkára kerül sor Százhalombattán.

A Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság Elnökeként, a Bizottság hatáskörébe tartozó beszerzési, felújítási és beruházási munkákhoz tartozó felméréseket személyesen kívánom irányítani.
A hulladékelszállítási szolgáltatás 2019. évben is a korábbi évekkel megegyező színvonalon szolgálja majd a városlakókat. Továbbra is biztosítjuk a 65 év felettiek ingyenes szemétszállítását.

A 4. számú választási körzetben a legnagyobb volumenű beruházás, az Ifjúság úti zöldfelület rekonstrukciója, amelynek keretében a Szolgáltatóházat akadálymentesítjük, megújul a burkolat és a zöldfelület és a pihenni vágyókat padok szolgálják ki. Az út mentén a zöldfelület teljesen megújul, a meglévő rendezetlen cserjéket különleges évelőágyak váltják fel. A tervezési folyamatok megkezdődtek. A beruházás 2019. tavaszán indul.

Állandó probléma a városban a parkolás, melyet személyes ügyemnek tekintek. A gondok megoldására a Március 15. utca és az Október 6. utcai parkolóhelyek számát növeljük, az Erkel körút elején található üzletek előtti területen új parkolókat létesítünk. A közlekedésbiztonság növelése érdekében további gyalogátkelőhelyeknél LED-es prizmatelepítések kerülnek megvalósításra. A 2019. évi útrekonstrukció keretében megújul a Gesztenyés utca a parkolókkal együtt, az Egészségügyi intézmény előtti járda. A Hága László úti Sportpark megközelítését elősegítő új akadálymentes járda kialakítására kerül sor. A Hága u. 5. szám mellett a lépcső helyén akadálymentesítési céllal új rámpa épült.

A körzet lakosainak bejelentése alapján kivizsgáltatom a központban található munkásszálló kéményeiből felszálló fekete füst eredetét és a problémára a lehetséges megoldást megkeressük a hatályos jogszabályi kereteken belül.

A Tóth László-Irinyi utcák közötti dühöngő gyermek kreszpályává történő átalakításával egy új színfoltja lesz a városnak, amely az óvodáskorú és kisiskoláskorú gyermekeknek kikapcsolódását biztosítja, valamint az intézmények oktatási céllal is igénybe vehetik. A Bolyai-Tóth László utcák közötti sportpálya multifunkcionális sportpálya céljára átalakításra, fejlesztésre kerül. Javaslatomra az óvárosi KÖBÜKI játszótéren található streetball pálya labdafogó hálóval kiegészül és a biztonságosabb játék érdekében az úttest felé kerítéssel lezárjuk a játszóteret.

A közvilágítási hálózat rekonstrukciója és az újonnan kiépített közvilágítási elemek is mind a gyalogos mind a gépjárműforgalomban résztvevők érdekét, valamint a város közbiztonságának további növelését is szolgálja. A Piac téri parkoló és az Egészségügyi Intézmény előtti közvilágítási hálózat fejlesztését végezzük el 2019. évben, valamint a Lehel – Géza fejedelem utcákat összekötő út közvilágításának bővítését. Továbbá a Dunafüredi úti garázssor közvilágítási hálózat bővítése is a város közbiztonságát szolgálja.

A város parkjaiban kihelyezünk új játszóeszközöket, továbbá intézményeinkben is bővítjük az eszközállományt.

Az épített környezet megújítása mellett városunkban, a zöldfelületek is virágosabbá válnak, fa, örökzöld és cserje elültetésével, valamint a Damjanich út évelő szalagágyásainak frissítésével. A város számos területén új virágtartó edények, piramisok kerülnek kihelyezésre.

Kérem szíveskedjenek felém jelezni a továbbiakban is észrevételeiket, problémáikat, kérdéseiket és javaslataikat a 06-30/934-2829-es telefonszámon!

Százhalombatta, 2019. március 1.

Tisztelettel:
Kovács Lajos
4. számú egyéni választókerületi képviselő
Városüzemeltetési és Városfejlesztési
Bizottság Elnöke
 

Vissza


Az oldal 2014-ben készült az ÉRTÜNK SZÁZHALOMBATTAI KÖZÉLETI EGYESÜLET MEGBÍZÁSÁBÓL.
Főszerkesztő: Győri István Levelezési cím: 2440 Százhalombatta Orgona utca 1.