Tisztelt Százhalombattai Lakosok!

2019-05-27

A március elején megküldött levelemben tájékoztattam Önöket, hogy a 2019. évi költségvetés elfogadását követően, az idei esztendőben is számos beruházási, felújítási, építési munkára került/kerül sor Százhalombattán. A Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság Elnökeként, a Bizottság hatáskörébe tartozó beszerzési, felújítási és beruházási munkákhoz tartozó felméréseket személyesen irányítottam.

A 4. számú választási körzetben a legnagyobb volumenű beruházás, az Ifjúság úti zöldfelület rekonstrukciója, amelynek keretében a Szolgáltatóház közterületről történő megközelítését akadály-mentessé tesszük, megújul a burkolat, a zöldfelület és padok kerülnek kihelyezésre. Az út menti zöldfelület is teljesen megújul, a meglévő rendezetlen cserjéket különleges évelőágyak váltják fel.
A beruházás bekerülési költsége tervezéssel együtt: bruttó 30 millió forint. A tervezési folyamatok május hónapban befejeződnek. A beruházás várható időtartama 2,5 hónap (időjárásfüggő).
A beruházás tervezett kezdési időpontja: 2019. június 5.

Ezen a napon a bontási munkákat kezdődnek el: bontásra kerülnek a burkolatok, az utcabútorok és megtörténik a cserjeirtás. A bontási munkákat időjárástól függően 10 nap alatt elvégzi a vállalkozó.
Az építési munka (burkolatépítés) és az új utcabútorok (padok, hulladékgyűjtők) elhelyezése 2019. július 20. napjára befejeződik. Ezzel párhuzamosan megkezdődnek 2019. június hónap második felében a kertészeti munkák (tereprendezés, termőföld terítés, új évelőágyak beültetése, cserjék telepítése, gyepszőnyeg terítés, automata öntözőrendszer kiépítése). A munkálatok várható befejezési határideje: 2019. augusztus 10.

Az új zöldfelület és burkolat az idei Summerfest fesztivál előtt elkészül. Az Ifjúság utca teljes hosszában, a Damjanich utcától a Hága László útig új köntösben fogadja az itt lakókat és az idelátogatókat!
És milyen is lesz az új köntös? Figyelembe vettük az itt lakók, a területen gyalogosan közlekedők, a gépjárművel közlekedők, az itt dolgozók, az üzletek tulajdonosainak, valamint szépet szeretők...valójában mindenkinek az igényeit!

A meglévő Rubikkocka tér folytatásában a szintkülönbségek megszüntetésével teljesen akadálymentessé tesszük a közlekedést. Az üzletek lépcsők nélkül válnak megközelíthetővé. A jelenlegi "műanyagos" üzlet előtt nagyobb burkolat teszi nyitottabbá a teret, ennek két oldalán 5 darab új pad kerül elhelyezésre. Az Ifjúság útján lefelé haladva a további üzletek előtt új, szabványos rámpa kerül megépítésre, szegélyezve mutatós évelő és talajtakaró ágyakkal.

A Posta köz melletti kisebb üzletsor előtti betonkockákat is új térkövek váltják fel. Az órás-virágos-italbolt előtt 3 darab virágpiramis díszíti az üzletsor előtti járdát, itt a régi betonládákat váltjuk ki a Szent István templom előtt is található gyönyörű virágpiramisokkal. A fákat óvva az utca elején található 3 kőrisfa körüli zöldfelületet megnagyobbítva és alatta évelőágyást kialakítva megtörjük kicsit a nyílegyenes járdát, ezzel a játékos vonalvezetéssel az üzletek és a már leírt nagyobb burkolatos tér felé vezetjük a gyalogosokat. Az úttest melletti teljes zöldfelület megújul. A Hága László útig új évelőágyak és talajtakarók alkotják az új szalagágyakat.

Kérem szíves megértésüket az építkezés ideje alatti zaj- és porterhelés miatt! Igyekszünk a legkevesebb környezeti terhelés mellett elvégeztetni a beruházást!

Kérem szíveskedjenek felém jelezni a továbbiakban is észrevételeiket, problémáikat, kérdéseiket és javaslataikat a 06-30/934-2829-es telefonszámon!
 
Százhalombatta, 2019. május 27.
 
Tisztelettel:
Kovács Lajos
4. számú egyéni választókerületi képviselő
Városüzemeltetési és Városfejlesztési
Bizottság Elnöke

Vissza


Az oldal 2014-ben készült az ÉRTÜNK SZÁZHALOMBATTAI KÖZÉLETI EGYESÜLET MEGBÍZÁSÁBÓL.
Főszerkesztő: Győri István Levelezési cím: 2440 Százhalombatta Orgona utca 1.