Közlemény a 2019. augusztus 28-án nyilvántartásba vett egyéni választókerületi képvi

2019-09-02

Tisztelt Városlakók! Az önkormányzat, az Érdi Tankerületi Központ, az Eötvös-effektus Alapítvány és a szülők együttes támogatásával megújult az Eötvös iskola udvara és futópályája. A gyerekeknek az évnyitón, szeptember 1-jén adtuk át a területet.

Felújítottuk és gumiburkolattal láttuk el a Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola hátsó udvarát és futópályáját a nyáron.

Az iskola udvara és a hozzá szorosan csatlakozó futópálya évek óta rendkívül rossz állapotban volt. Az Eötvös iskola udvarát közel 480 gyermek használja a tanév szorgalmi időszakában az óraközi szünetekben és a délutáni szabadidőben, amelyet a friss levegőn, mozgással töltenek. Az utóbbi években a játszótér és a sportpálya is szinte használhatatlan volt, mivel száraz időben poros, esős időben saras volt. Az összefogásnak köszönhetően 560 nm udvari terület és 210 nm futópálya kapott gumiburkolatot, valamint 100 nm területen műfüvet terítettek le.

Bár az intézmény az Érdi Tankerületi Központ vagyonkezelése alatt áll, önkormányzatunk számára fontos, hogy a százhalombattai gyermekek rendezett körülmények között járjanak iskolába. Ezért döntöttünk úgy a Képviselő-testülettel, hogy közel 13 millió forinttal támogatjuk az udvar felújítását. A projekthez 2,5 millió forinttal az Tankerület is hozzájárult, a fennmaradó részt pedig az Eötvös-effektus Alapítvány számlájáról illetve szülői támogatással pótolták. Az anyagi támogatáson felül a kivitelezésben több szülő, valamint az iskola dolgozói is részt vettek. Kiemelt köszönet illeti a szülők közül Rupics Józsefet, Katona Istvánt és Jánky Zoltánt.

Az új gumiburkolat korszerű, természetbarát és vízáteresztő, amely modernné, de legfőképp biztonságossá és egészségessé tette az iskola udvarát. A korábban salakos futópálya gumiburkolattal történő lefedése az átalakításnak köszönhetően minden időben használható anélkül, hogy egészségre ártalmas vagy balesetveszélyes lenne.

Vezér Mihály
polgármester

Vissza


Az oldal 2014-ben készült az ÉRTÜNK SZÁZHALOMBATTAI KÖZÉLETI EGYESÜLET MEGBÍZÁSÁBÓL.
Főszerkesztő: Győri István Levelezési cím: 2440 Százhalombatta Orgona utca 1.