Gazdára talált az első babacsomag

2019-09-02

Százhalombatta Város Önkormányzata – polgármesteri kezdeményezésre – július 1-jén indította el hatmillió forint összértékű babaprogramját. Az első csomag tulajdonosa Musinszki Olivér.

Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a gyermekes családokra, ezért döntött a Képviselőtestület május 8-i ülésén babacsomag bevezetéséről, amely – az állami családbarát intézkedések mellett – Százhalombatta szociális támogatási rendszerét egészíti ki.

Az első battai babacsomagot a család otthonában adta át Vezér Mihály polgármester Musinszki Zoltán édesapának és Füzi Orsolya édesanyának augusztus 28-án. A csomag a város "Gyapi" nevű mamutjával logózott hátizsákon kívül olyan babaápolási termékeket, használati tárgyakat tartalmaz, amelyek hasznosak a család mindennapjaiban. Babaplédet, törölközőt, textilpelenkát, nedves törlőkendőt, alvókát, cumisüveget és body-t kaptak a szülők és kisfiuk.

A 6 hetes kisfiú szülei egy éve élnek együtt Százhalombattán, Olivér az első babájuk. Az édesapa elmondása szerint otthonuk kiválasztásánál a fő szempont az uszoda közelsége volt, apaként viszont már más szemszögből nézi a várost. Örül, hogy rendezett, nyugodt városban nőhet fel gyermeke, ahol sok zöldövezet van, és számos játszótér közül választhatnak, mégis élvezik a várossal járó előnyöket is.
A harmincezer forint értékű babacsomag a 2019. július 1-jén, vagy azt követően született újszülöttek gondozását segítő egyszeri természetbeni támogatás, amelyet a Polgármesteri Hivatalban igényelhetnek a szülők.

Vissza


Az oldal 2014-ben készült az ÉRTÜNK SZÁZHALOMBATTAI KÖZÉLETI EGYESÜLET MEGBÍZÁSÁBÓL.
Főszerkesztő: Győri István Levelezési cím: 2440 Százhalombatta Orgona utca 1.