Kérdések a mai pártokról

2014-09-22

A demokrácia híveként mindenképpen le kell szögeznem: pluralista társadalom nem létezhet pártok nélkül. A népfelség elvének megvalósulása csakis a szabad és minden¬kinek egyenlő jogokat biztosító választási rendszer esetében lehetséges. Az embereknek joga van ahhoz, hogy bizonyos közösségi érdekek vagy eszmék érvényesítése érdekében szövetkezzenek. Ezek az érdekek azonban a pártok esetében többnyire túlmutatnak egy-egy település határain. Éppen ezért az országgyűlési választások vonatkozásában szinte tételként rögzíthetjük: csak a legnagyobb pártok tudnak ténylegesen felvállalni valós érdekérvényesítést.  

Tovább

Húsz éve szolgálunk és védünk

2014-09-22

Amikor húsz évvel ezelőtt néhányan arról beszélgettünk, hogy meg kellene alapítani a városi polgárőrséget, egy nagyon nehéz időszakot éltünk át. A rendszerváltás éveiben jártunk, amely nemcsak új reményeket, hanem számos problémát, sokak számára elszegényedést, létbizonytalanságot is hozott. Országszerte megnőtt a bűncselekmények száma, és ez alól, sajnos Százhalombatta sem volt kivétel.

Tovább

Beszéljünk róla!

2014-09-22

Beszélnünk kell róla, akár akarjunk, akár nem. Vannak olyan témák, amelyek szóba kerülésekor mindenki valamilyen különös okból kissé "félrenéz". A családon belüli erőszak egy rendkívül bonyolult kérdés, hiszen ahhoz, hogy erről hitelesen tudjunk beszélni, tüzetesen tanulmányoznunk kell e probléma büntetőjogi, családjogi, pszichológiai, pszichiátriai, szociológiai, és legfőbbképpen politikai aspektusait.

Tovább


Az oldal 2014-ben készült az ÉRTÜNK SZÁZHALOMBATTAI KÖZÉLETI EGYESÜLET MEGBÍZÁSÁBÓL.
Főszerkesztő: Győri István Levelezési cím: 2440 Százhalombatta Orgona utca 1.